Eerste woonmodule geplaatst op Zernike Campus

Waar in januari nog de eerste palen in de grond werden geslagen is gisteren al de eerste woonmodule geplaatst. Op uitnodiging van Plegt-Vos, de SSH en Jebber bestuurde wethouder Rik van Niejenhuis (gemeente Groningen) een grote bouwkraan, die de module op z’n plaats zette. Het was het feestelijke startsein voor de bouw van Proxima, het eerste wooncomplex voor studenten op Zernike campus in Groningen.

Proxima krijgt in totaal 401 studentenkamers. Vanaf vandaag volgen in hoog tempo nog 400 modules, zo’n 10 per dag. De biobased woonmodules van hout worden in de fabriek ontworpen en op locatie gemonteerd en afgebouwd. Modulaire bouw biedt de oplossing voor de uitdagingen van nu; snelle realisatie van een substantieel aantal woningen, met minimale overlast voor de omgeving.

Ook voor het enorme kamertekort in Groningen aan het begin van elk studiejaar is een oplossing bedacht. De kamers in Proxima worden dan tijdelijk door twee studenten bezet zodat er tijdens de piekperiode woonruimte is voor 802 studenten. Proxima wordt deze zomer opgeleverd.

Samen met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen heeft de gemeente een overeenkomst met de SSH gesloten om op de Zernike Campus te bouwen. Het gaat om tijdelijke huisvesting voor een periode van 10 jaar. Proxima wordt gebouwd door bouwbedrijf Plegt-Vos Noord in opdracht van de SSH en met ontwikkelaar Jebber.

Lees hier meer informatie over Proxima.

Fotografie: wisemicefotografie

CampusTV was erbij, bekijk de video.