Onze collega Aline is deze maand het gezicht van NEPROM New Generation.

Nieuwsbericht van NEPROM

Het gezicht van NEPROM New Generation
De jonge vastgoedprofessionals aangesloten bij NEPROM zijn vertegenwoordigd binnen NEPROM New Generation. Binnen New Gen worden er regelmatig activiteiten gepland waarbij netwerken en kennisuitwisseling hand in hand gaan. Maak nu kennis met New Gen-lid Aline Doppenberg.

In ‘Het gezicht van NEPROM New Generation’ komt iedere keer een ander lid van New Generation aan het woord over de dagelijkse werkzaamheden, visie én de NEPROM New Generation.

Korte intro over jezelf
Ik ben werkzaam bij Jebber als conceptontwikkelaar. Jebber is het ontwikkelbedrijf van Stichting Studenten Huisvesting (SSH) en richt zich primair op de ontwikkeling van studenten- en starterswoningen in Utrecht, Rotterdam en Groningen. Missie van SSH is: “Als huisvester voor de kenniseconomie bieden wij goede en betaalbare huisvesting voor elke student, waarbij het samen wonen en elkaar ontmoeten centraal staat.” Als conceptontwikkelaar houd ik mij bezig met hoe studenten zo prettig mogelijk kunnen samenwonen en hoe we ontmoeting zo veel mogelijk kunnen stimuleren in de gebouwen. Momenteel ben ik bezig met de projecten High FiveDe Kwekerij en Proxima.

Wat wil jij toevoegen aan een ontwikkeling?
Een woonomgeving die studenten een goede basis geeft tijdens hun studententijd en daarmee een springplank voor de rest van hun leven. Je studententijd is super bepalend voor je ontwikkeling. Een studentenhuis kan bijdragen aan de sociale ontwikkeling en weerbaarheid van de studenten. Een goede woonomgeving creëert niet alleen waarde voor de studenten maar voor de gehele maatschappij.

Kun je een voorbeeld geven hoe je dit in de praktijk toepast?
We proberen een goede balans te creëren tussen privé en gemeenschappelijk. Het is belangrijk dat je een veilige omgeving hebt waar je privacy ervaart, je de rust kan opzoeken of kan studeren. Daarnaast willen we stimuleren dat studenten leren met elkaar samen te leven, met een huisgenoot die je zelf zou hebben uitgekozen maar juist ook met die ene huisgenoot die je misschien niet zelf zou hebben uitgekozen. Door de juiste groepsgroottes te creëren, stimuleer je op sommige momenten het moeten samenleven en laat je op andere momenten ruimte om te kiezen met wie je tijd doorbrengt. De schaal van het aantal eenheden koppelen aan de verschillende ontmoetingsniveaus in een gebouw is daarbij erg belangrijk.

Zie jij een groot verschil tussen de “gevestigde generatie” en de NEPROM New Gen?
Ik denk dat de nieuwe generatie zich nog bewuster is van het belang om naast een goede woning ook een leefomgeving te creëren waarin bewoners zich kunnen ontwikkelen, zelfredzaam zijn en een sociaal vangnet hebben.

Waarom vind jij het belangrijk om aangesloten te zijn bij NEPROM New Generation?
SSH heeft een hele specifieke doelgroep, door NEPROM New Gen blijf ik ook op de hoogte van andere doelgroepen en projecten. Dit zorgt voor leuke nieuwe inzichten en samenwerkingen. Daarnaast is het ook goed om regelmatig met alleen jongen mensen uit de sector discussies te voeren, je merkt dat er dan toch weer andere inzichten ontstaan. Daarnaast is het natuurlijk gewoon erg gezellig!

Wat moet er binnen de sector op korte termijn veranderen?
Meer aandacht voor de zachte aspecten in het vastgoed, zodat mensen zelfredzamer worden en minder afhankelijk worden van instanties en bedrijven. Dit gaan we zeker niet volledig kunnen oplossen in het vastgoed maar als we het hebben van oprechte aandacht voor je buren kunnen stimuleren dragen we al een klein beetje bij aan de druk op grote maatschappelijke problemen als bijvoorbeeld overdadige consumptie en druk op mentale hulpverlening.

Waar word jij nou écht gelukkig van (zowel privé als werk gerelateerd)?
Tot de kern komen, zowel in de zachte als de harde aspecten.

Wat is je laatst gelezen boek of afgeronde serie?
Een van mijn laatste gekeken series is “Live to 100: Secrets of the Blue Zones”. Korte serie waarin de belangrijkste factoren worden uitgelegd om een lang maar vooral ook zinvol en gelukkig leven te leiden. Als ontwikkelaar heb je niet direct invloed op alle factoren maar indirect kan je hier zeker op sturen.

Wat is dé plek voor een vrijmibo?
Ik kan niet wachten tot het terrasweer is en de vrijdagmiddag borrel te starten op het terras bij Café Voortuin of Café Carèl in Utrecht. In de tussentijd ga je mij vaak vinden bij Bar Bet, een nieuw restaur​​ant en bar in Utrecht.  Zij hebben een groot eiland midden in de zaak staan waar iedereen kan aanschuiven, enorm leuk concept!

Kettingvraag: welke vraag wil jij de volgende geïnterviewde stellen?
Welk project moet iedereen een keer gaan bekijken en waarom? ​