De Kwekerij, Utrecht-Oost (deelfase III)

Burgemeester Fockema Andreaelaan

Projectomschrijving & facts

Passend bij onze duurzaamheidsambities wordt het voormalige datacenter van KPN op De Kwekerij getransformeerd tot gebouw ‘Baobab’, een woongebouw voor studenten.

Duurzaamheidslandmark op De Kwekerij
Duurzaamheid, klimaatadaptie en energiebesparing zijn belangrijke speerpunten voor de gebiedsontwikkeling van De Kwekerij en voor dit gebouw in het bijzonder. Minder afval en een bovendien snelle transformatie door zoveel mogelijk hergebruik van de bestaande beton-, lift-, trapconstructies en de stalen gevelpanelen. Daarnaast zorgen we voor o.a. regenwateropvang, regen- en afvalwaterzuivering, groenvoorzieningen rond, op, in en aan het gebouw, lokale energieopwekking en -opslag.

Doelgroep en programma
In totaal komen er 206 studio’s en kamers voor studenten en commerciële voorzieningen op de begane grond.
De zelfstandige studio’s van ca. 20 m² hebben hun eigen voorzieningen. De bewoners van de onzelfstandige kamers (ca. 15 m²) delen woonkamer, keuken, sanitair en balkon met huisgenoten. Elkaar ontmoeten wordt gestimuleerd door gezamenlijke voorzieningen op alle lagen van het gebouw: o.a. studieruimte, wasserette, spelruimte en dakterras met uitzicht over de stad.

Fase III maakt deel uit van gebiedsontwikkeling De Kwekerij.

  • In ontwikkeling: Jebber
  • Planning:
    • 4e kwartaal 2022: start transformatie
    • 1e/2e kwartaal 2024: verhuur (door SSH) en oplevering
 

Het laatste nieuws

In de media

Op 19/05/2022 artikel in Telegraaf030: Straks studenten in spookgebouw van KPN‘.