Toekomstbouwers in kaart

Van 10 tot en met 14 oktober 2022 organiseert DGBC de Dutch Green Building Week.

DGBC: ‘We koppelen deze week nadrukkelijk aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Onder de noemer ‘Hier gaan we voor!’ staat deze editie volledig in het teken van initiatieven die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame steden en gemeenschappen. Lokaal, sociaal en duurzaam dus. 

 De urgentie groeit om onze leefomgeving gezond, betaalbaar en duurzaam te houden. We zien schaarste op elk gebied: energie, betaalbare woningen, biodiversiteit, ruimte. Hoe verbinden wij al deze opgaven? Waar gaan wij voor als sector? En waar ga jij voor met jouw bedrijf? Onze achterban gaf massaal gehoor aan de oproep om dergelijke (lokale) initiatieven te delen. Het resultaat: een kaart van Nederland boordevol prachtige projecten die verschillende maatschappelijke opgaven verbinden. 

De nieuwe editie van het digitale magazine ‘Toekomstbouwers’ staat dit jaar vol met ambitieuze projecten passend bij het thema ‘Hier gaan we voor’. De reportages, interviews en beschreven projecten en initiatieven raken veelal meerdere Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Dat betekent dat organisaties verder kijken dan duurzaam bouwen alleen, maar vaak ook iets voor de buurt doen, of voor toekomstige gebruikers.’

Jebber is partner van DGBC. Wij staan ook op de kaart!

Gebiedsontwikkeling De Kwekerij