Turnkey-overeenkomst voor 335 woningen Wisselspoor Utrecht getekend

Jebber heeft namens de SSH 335 woningen voor studenten aangekocht in Wisselspoor Utrecht. De nieuwe wijk Wisselspoor wordt gerealiseerd op het voormalig NS-terrein, naast de Bloemenbuurt, aan de 2e Daalsedijk. Op deze industriële locatie wordt gewerkt aan een unieke wijk met een grote verscheidenheid aan wonen, werken en horeca. Bouwfase 1, waarin deze 335 woningen zijn gelegen, bestaat in totaal uit 538 woningen, waarvan 141 betaalbare koopappartementen (Synchroon) en 397 huurappartementen (62 voor Woonin en 335 voor de SSH). De aankoop van de SSH betreft 249 zelfstandige en 86 onzelfstandige woonruimten, variërend van ca. 15 tot 36 m2.

Wisselspoor ligt op zo’n 5 minuten fietsen van het centrum, dichtbij stations Utrecht Centraal en Utrecht Zuilen en op steenworp afstand van de levendige Amsterdamsestraatweg.

In het openbaar gebied en de gebouwen wordt extra aandacht besteed aan biodiversiteit en ecologie. Zo komen er nestkasten voor verschillende vogelsoorten in de gebouwen en ook de egel en diverse insectensoorten krijgen een plek in het plan. Ten behoeve van klimaatadaptie komt er een Spoorpark met een grote wadi als retentievijver. De wadi heeft, naast een ecologische functie, tevens een rol in de buffering van water ten tijde van piekbuien of droogte.

Wisselspoor is een ontwikkeling van Synchroon. Realisatie: Van Wijnen. Start bouw: Q3 2023, oplevering: Q4 2025.