SSH en Jebber herverdelen taken

Persbericht
Studentenhuisvester SSH en dochteronderneming Jebber hebben de taken herverdeeld

Uitbreiding van het woningaanbod; dat is al jarenlang een ambitie van de Stichting Studenten Huisvesting (SSH). Om die ambitie te realiseren is in 2010 dochteronderneming Jebber opgericht. De SSH bleef zich richten op studenten, Jebber stortte zich volledig op de startersmarkt. Vanuit beide organisaties werd nieuw vastgoed aangekocht en ontwikkeld. Onlangs is de strategie gewijzigd: Jebber focust zich per 1 maart volledig op het ontwikkelen van vastgoed, en de SSH richt zich alleen nog op de verhuur en het beheer van kamers en zelfstandige woningen.

Meer expertise, groter netwerk, meer tempo
“De nieuwe verdeling is gebaseerd op expertise”, aldus Rob Donninger, directeur-bestuurder van de SSH. “De SSH is goed in het één, Jebber in het ander. Meer expertise zorgt voor een groter netwerk en meer tempo, en dat is precies wat we nodig hebben. Door de kracht en ervaring van Jebber te richten op acquisitie en ontwikkeling, verwachten de SSH en Jebber sneller de portefeuille te kunnen uitbreiden en meer aanbod te realiseren voor studenten in de steden waar de SSH actief is.” Uiteraard is ook vanuit het perspectief van de huurder gedacht: die verhuisde voorheen van een studentenkamer van de SSH naar een kleine zelfstandige woning van Jebber, maar houdt straks dezelfde huisbaas.

Ontwikkeling
Jebber is op dit moment bezig met de ontwikkeling van circa 900 woningen op De Kwekerij (zie impressie) en 900 in High Five, het vijfde studentencomplex dat de SSH op het Utrecht Science Park gaat opleveren.

Ook de bouw van 200 studentenkamers van het nieuwbouwproject De Opaal (Hoograven) gaat binnenkort van start. “Niet alleen met eigen ontwikkelingen, maar ook met aankopen van andere ontwikkelaars dragen wij bij aan de groei van de woningportefeuille van de SSH”, aldus Monique van Loon, directeur van Jebber.