Buenos Aires, Lombok Utrecht

  • Ingebruikname: 2014
  • Aantal woningen: 56 (sociale huur en vrije sector)
  • Realisatie: Aan de Stegge Bouw en Werktuigbouw

Woongebouw Buenos Aires met winkelvoorzieningen op de begane grond ligt op de Kop van Lombok, de poort tot de wijk Lombok. De in totaal 84 woningen zijn gelegen op de 1e tot en met de 5e verdieping. Parkeren is, tegen betaling, mogelijk onder het gebouw in een tweelaagse parkeergarage van de gemeente met in totaal 230 plaatsen.

Lombok

De Kop van Lombok is de poort tot de wijk Lombok. In deze levendige wijk aan de westkant van het centrum van Utrecht zijn meerdere culturen geïntegreerd binnen één buurt. Lombok is een dynamische wijk met een mix van verschillende voorzieningen, zoals een supermarkt, kleine winkeltjes en een eigentijdse moskee met een sociaal cultureel centrum. De bereikbaarheid is uitstekend; op loopafstand van de binnenstad voor een bezoek aan het muziektheater, de schouwburg, musea of de bioscoop. Bovendien op loopafstand van Utrecht CS en met de auto zit je dichtbij de belangrijkste uitvalswegen richting snelweg.

Gebouw Buenos Aires

Van de in totaal 84 worden 28 woningen bewoond door particuliere eigenaren. Jebber verhuurt de overige 56 woningen aan starters. De “Jebber”-woningen zijn gelegen op de 1e tot en met de 4e verdieping. Het gebouw is voorzien van twee liften, een gemeenschappelijke fietsenstalling, een sfeervol ingericht binnenhof op de 1e verdieping en een dakterras op de 5e verdieping voor een fraai uitzicht op de stad en voorzien van zitmeubilair. Bij elke woning hoort een individuele berging op de 1e of 2e verdieping. Al deze voorzieningen zijn alleen bereikbaar en bestemd voor bewoners van Buenos Aires.