Soho District, Lombok Utrecht

  • Ingebruikname: 2014
  • Aantal woningen: 46 (sociale huur en vrije sector)
  • Ontwikkeling: AM Wonen│Utrecht & Noordoost
  • Realisatie: J.P. van Eesteren BV

Soho District Utrecht is een woon- en winkelgebied, gelegen aan het Haroekoeplein, nabij de Groeneweg in de levendige wijk Lombok aan de westkant van het centrum van Utrecht.

Soho District bestaat uit vier gebouwen genaamd Archer, Coventry, Bridle en Denman met in totaal 139 woningen, privéparkeerplaatsen op een parkeerdek, winkelvoorzieningen en horeca.

Lombok

Soho District bevindt zich in het hart van de dynamische wijk Lombok. De bereikbaarheid is uitstekend; op fietsafstand van de binnenstad voor een bezoek aan het muziektheater, de schouwburg, musea of de bioscoop. Bovendien op fietsafstand van Utrecht CS en met de auto zit je dichtbij de belangrijkste uitvalswegen richting snelweg.

Gebouw Archer

De woningen in gebouw Archer liggen aan een gezellig plein boven diverse winkel- en horecavoorzieningen. De 46 Jebber-woningen zijn gelegen op de 1e en 2e verdieping. Op de 3e verdieping bevinden zich 13 koopwoningen van particuliere eigenaren.

Het gebouw is voorzien van een lift, 59 individuele bergingen op de begane grond en een afsluitbaar parkeerdek op de 1e verdieping met parkeerplaatsen voor bewoners van de vier gebouwen. Elke Jebber-woning heeft één eigen parkeerplaats.

Alle woningen beschikken over een eigen buitenruimte. Bij de woningen op de 1e verdieping grenst de buitenruimte per twee woningen aan het parkeerdek, op de 2e verdieping is de buitenruimte per twee woningen gelegen aan de overzijde van de galerij.