Lux et Pax, Transwijk Utrecht

  • Ingebruikname: 2016
  • Aantal woningen: 106 (sociale huur)
  • Parkeren: twee fietsplaatsen per woning en 145 autoparkeerplaatsen (waarvan 44 voor huurders gebouw Pax)
  • Architect: Klunder Architecten
  • Realisatie: Vorm Bouw B.V.

Onderdeel van Lux et Pax is gebouw Pax (op de foto rechts), gelegen aan het Europaplein, langs het Merwedekanaal en nabij park Transwijk. Tegenover Pax ligt gebouw Lux.

Het gebouw grenst aan een gezamenlijke tuin, ingericht met zitmeubilair en groenvoorzieningen. In de ondergrondse parkeergarage vind je onder meer de fietsenstallingen en 44 autoparkeerplaatsen voor de huurders van gebouw Pax.

Transwijk

De subwijk Transwijk ligt binnen de wijk Kanaleneiland aan de zuidwestkant van de stad Utrecht. De levendigheid in dit gebied is de laatste jaren al steeds meer versterkt door nieuwbouwactiviteiten en de komst van voorzieningen, zoals Cool Blue, Subway en Basic-Fit, creatieve broedplaats Vechtclub XL, restaurant De Klub, Boulderhal Sterk en Skatepark Utrecht. Met ca. 15 minuten fietsen sta je op Utrecht CS of ben je bij de winkels in de binnenstad. De tram en de bus stoppen ook om de hoek waarmee je snel in het centrum bent. Binnen vijf fietsminuten zijn twee winkelcentra te bereiken waar je voor dagelijkse boodschappen terecht kunt. Aan de overkant van de Europalaan ligt het populaire park Transwijk waar ook regelmatig festivals en concerten worden georganiseerd.

Gebouw Pax

De 106 woningen (sociale huur) zijn gelegen in de hoogbouw, vanaf de begane grond tot en met de 9e verdieping. Naast het hoogbouwgedeelte bevinden zich in het laagbouwgedeelte 54 koopwoningen. De hoogbouw heeft een centrale hoofdentree met postkasten, is voorzien van twee liften en heeft een open atrium op de begane grond. Een aantal woningen beschikt over een eigen terras of balkon. De woningen worden verwarmd door middel van vloerverwarming.